Skydda dina Office 365 applikationer

Att majoriteten av cyberhot kommer in och skadar organisationens dagliga funktioner via e-post är vid det här laget väl känt. Konsekvenserna av en attack är många och ofta dyra – och inte minst svåra att återställa som när det kommer till företagets rykte och varumärke.

60 procent av riktade attacker använder de vanliga Office-filformat som .xls och .pdf för att infiltrera företag. Och cirka 90 procent av de skadliga programmen som tar sig in i verksamheterna sprids via en enda endpoint – vilket gör det ännu viktigare att skydda medarbetarna. Hot landskapet växer och utvecklas i en oroväckande fart och allt fler blir utsatta för dessa hot vilket vår Trend Lab Threat Report tydligt visar.

Riskerna finns där du minst anar de

En stor del av dagens arbete går ut på att skicka och ta emot mail med filer av olika slag. Låter Word, Excel, PowerPoint bekant? Alla är vi mer eller mindre beroende av att du använda och dela Office-filer mellan medarbetare, partners och kunder som ofta befinner sig utanför ens egna nätverk. Detta gör de till den perfekta platsen för att dölja skadlig kod eftersom det sällan är någon som misstänker att en ofarlig Word eller PowerPoint-fil kan vara skadlig… eller? Se en kort introduktion av Cloud App Security här

I samma takt som användarbeteenden och IT-landskap förändras, så blir även de kriminellas metoder allt mer sofistikerade och mer effektiva. Företagen själva är ytterst ansvariga för organisationens säkerhet och behöver skydda den från attacker och andra hot som försöker ta sig in via fildelning. Säkerhet är och kommer alltid att vara ditt ansvar, och det gäller att ständigt vara ett steg före de kriminella och försvåra deras liv.

Det finns sätt att upptäcka skadlig kod

Att förstärka den grundläggande säkerheten som redan ingår i Office 365 är något att ha i åtanke. Ingen vill vara den som öppnar upp till ett dataintrång och för att undvika att den mänskliga faktorn ska vara en faktor så behöver man lager av skydd. Att ha flera lager som effektivt söker igenom och rensar dataflödet desto mindre risk finns det för phishing, Zero day-hot och skadlig kod att tränga sig in i molnet.

Så varför inte få hjälp med att plocka bort skadliga webbadresser, inte bara i själva meddelandet utan även i bilagor, och förhindra att infekterade filer sprids innan de kan laddas ner, öppnas och spridas inom verksamhet. Hämta en gratisversionsversion här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.