På stan med En energisk Dansk-skalle

[PÅ STAN MED] IT-Branschen mötte Johnny Krogsböll som nyligen börjat på Trend Micro. En energisk ledare född i Köpenhamn och som gärna står på scen. En man med det personliga i fokus.

Johnny Krogsböll kommer närmast ifrån Hewlett Packard Enterprise (HPE), där han jobbade på deras avdelning för programvaror. Hos HPE var Johnny chef och ansvarig för teknisk kundvård och rådgivning av tekniska och komplexa programvarulösningar för nordiska storföretag under nästan 5 år.

Innan HPE var Johnny 8 år hos VMware, där han haft en ledande befattning som Technical Account Manager med fokus på kundvårdsprogram. I den rollen hade han ansvar för Afrika, Mellanöstern, Europa och Sverige. M.a.o. ett både geografiskt och kulturellt vidsträckt område. Under den perioden lärde han sig bl.a. vikten av att som chef ta reda på och förstå varför medarbetarna kommer till jobbet varje dag. En del kommer för att slippa vara hemma, andra för att få lön och ytterligare andra för att utvecklas i sin profession. En nyttig erfarenhet och insikt, säger Johnny.

Balans i livet

Med denna erfarenhet i bagaget insåg Johnny att det är viktigt att som chef och ledare ha en inblick i de anställdas privata liv. Detta är givetvis en balansgång på slak lina. Är det ok att som chef fråga sina anställda om vad de gör på fritiden? Ja, om du frågar Johnny. Det handlar inte om att snoka i de anställdas privatliv. Det handlar om att se till att alla har en balans i livet eller som Johnny uttrycker det – Hjulet måste vara balanserat. Detta är en metafor som han har använt sig av i sitt ledarskap. För Johnny består ”hjulet” av tre delar:

Personliga delen = Det egna sociala livet
Ego-delen = Egen tid
Arbetsdelen = Yrkeslivet
Om dessa tre delar inte är i balans mår man inte bra, menar Johnny. Han nämner, som exempel, att en av hans tidigare anställda fick ”IT-förbud” då han insåg att medarbetaren hade orimligt mycket ”skärmtid”. Johnny medger att beslutet inte var lätt att ta men han säger att medarbetarens hustru tackade honom för det initiativet.

YAM

På ett annat företag där Johnny började som chef kallade personalen honom för YAM. När han frågade vad det betyder fick han svaret – Yet Another Manager! De hade haft 5 chefer på 4 år. Med utgångspunkt i sin filosofi om hjulet insåg han att personalens egna ”hjul” var i obalans. Han lade ner mycket tid och energi på att få medlemmarna i sitt team i balans. Efter en tid började de tilltala honom med hans förnamn, säger Johnny med värme i rösten.

Nya utmaningar väntar

I maj 2016 blev han kontaktad av Trend Micro. Efter en avvaktande inledning kände Johnny att tiden var mogen för ett nytt steg i karriären. När väl beslutet var taget kände han sig snabbt hemma hos Trend Micro. Jag har kommit till ett sammansvetsat team, säger han. Han känner att kontakten är bra med såväl distributörer, partners som återförsäljare.

Vi frågar Johnny – Vad kommer du att fokusera på? Han svarar att det handlar om flera saker. Dels gäller det att säkerställa att deras specialister underhåller sin spetskompetens och att hela organisationen är med på tåget. Ett annat fokusområde, vilket är en utmaning, är att ”översätta” den tekniska hotbilden så att den blir förståelig för var och en. Han nämner ”Postnord”-mailet som ett exempel och kompletterar med att många kommer att bli smittade i den pågående julstressen vilken bidrar till att vi inte är tillräckligt uppmärksamma och misstänksamma. Hotbilden är större än vi tror, säger Johnny och fortsätter – Generellt sett har vi i IT-branschen svårt att vara begripliga när vi försöker kommunicera vilka hot som den genomsnittliga användaren utsätts för.

Johnny vill bidra till en fortsatt positiv utveckling för Trend Micro. Han hoppas att han framöver kan hjälpa till att öka kundernas insikt om IT-säkerhet. Det vill han göra på ett begripligt sätt och gärna på scenen vid seminarier och mässor.

Att öka insikten om den allmänna hotbilden är en utmaning för alla aktörer, konstaterar vi.

Privat:

Namn: Johnny Krogsböll

Ålder: 52 år

Familj: Singel, 2 barn. 23-årig dotter i Kalmar och 25-årig son i Lissabon.

Intressen: Spelar fotboll, Golf, Tillverkar choklad & Lakrits (Johnny ville bli bagare), Dykning (utbildar Räddningsdykare), Hobbyfotograf

Antal devices: +10 st

Planerade resor: Lissabon (privat) Norge, Danmark, Finland, Österrike, USA (tjänsten)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.