Nätfiske och Phish Insight Webinar

Nätfiske-attacker är en av de föredragna metoder bland cyberkriminella och är den huvudsakliga ingången av ransomware, bedrägerier och riktade attacker i verksamheter idag. Allt som krävs är övertygande social engineering för att övertyga en användare att klicka på länk, ange uppgifter, öppna en bilaga eller svara med känslig information. Att utbilda dina användare om hur man upptäcker nätfiske-attacker är nyckeln till varje organisations säkerhetsstrategi.

Trend Micro ™ Phish Insight är ett gratis simuleringsverktyg för just nätfiske där du kan övervaka användarna när du identifierar attacker genom att se vem som öppnade e-postmeddelandet, klicka på länkar eller angav data i simulerade phish-webbplatser. Du kan enkelt utforma och rikta simuleringen genom att välja bland olika scenarion för e-postkampanjer som till exempel ransomware och social engineering, för att på mindre än 5 minuter kunna se hur alla i din organisation reagerar och exakt vad som händer – när det händer. Se en videoförhandsvisning här>>

 

Live webinar om Phish Insight, 18 juni kl 12:00.
Lyssna på David Griffin, Subject Matter Expert för Phish Insight när han introducerar plattformen och förklarar hur man konfigurerar en simulerad nätfiske-attack i 4 enkla steg.

REGISTRERA DIG HÄR>>


Nätfiske är en av de vanligaste taktikerna som används av cyberkriminella
Intrång via e-post är fortfarande det största hotet som påverkar organisationer idag. Trend Micro’s Smart Protection Network blockerade mer än 66,4 miljarder hot under 2017 och över 85 procent av dessa var e-postmeddelanden som innehöll skadligt innehåll. Nätfiske är en av de vanligaste taktikerna som används av cyberkriminella och det ser inte ut att förändras den närmsta tiden. Med hjälp av social engineering, syftar de oftast till att lura användaren att klicka på en skadlig länk eller öppna en skadlig kodad bilaga. Detta kan i sin tur leda till nedladdning av ransomware eller till och med vara det första steget i en mer avancerad attack som syftar till att få tillgång till kunddata och annan känslig företagsinformation.

Under 2017 kom 94 procent av all ransomware som blockerades av Trend Micro in via e-post. Dessutom visar den senaste statistiken från Verizon att nätfiske stod för 93 procent av alla dataöverträdelser som registrerades 2017. Och det finns många olika sätt för de kriminella att ta sig förbi säkerhetssystemen – VD-mail är ett annat hot mot organisationen som går ut på att lura slutanvändaren, den här gången för att göra företagsöverföringar till den kriminella i tro om att det är VD:n eller en annan ledande befattningshavare som ber om en tjänst. Trend Micro förutser sådana bedrägerier leder till kumulativa förluster på över 9 miljarder dollar i år.

Hur ser arbetet kring nätfiske ut på din organisation och vad gör du för att medvetenhet göra detta problem? Även om nätfiske-bedrägerier är en av de äldsta attackerna på internet, fortsätter de att vara ett allvarligt hot mot ditt företag eftersom användarna fortfarande är den svagaste länken i säkerhetskedjan. Om du kan övertyga dina användare om att anta god praxis kommer du att ta ett stort steg på vägen till en mer proaktiv cybersäkerhetsställning.

Läs mer och prova Trend Micro’s Phish Insight här >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.