Lansering av Apex One – On-Prem version

Idag lanseras Trend Micro Apex One™som on-prem version – ett endpointskydd framtaget med din företagsverksamhet i åtanke – som upptäcker och rapporterar på hot, allt i en enda agent.

Under de senaste åren har undersökande funktioner hos endpointfunktioner blivit allt mer intressanta och det har återspeglats på marknaden där tillväxten av EDR-verktyg (Endpoint Detection & Response) har ökat. Dessa verktyg gör det möjligt för de säkerhetsansvariga att bättre förstå sammanhanget och ursprunget till en hotfull attack för att sedan ligga till grund för en handlingsplan. Tidigare har denna EDR-funktion varit isolerad från automatiserade ’detection- and response’ funktioner vilket tyvärr inneburit en hel del manuell och tidskrävande hantering. Att inte effektivt kunna hantera och förstå hot som kommer in via endpoint är inte ett hållbart sätt att arbeta – särskilt inte när det ibland krävs flera separata verktyg (från ibland olika leverantörer). Att komma ifrån detta har varit utgångspunkten när Trend Micro byggt Apex One™.

Automatiserad ’detection and response’ Prio ett för oss alla är att upptäcka och blockera så många hot som möjligt utan manuell inblandning vilket Apex One™ effektivt gör med en rad metoder som maskininlärning och IOA-beteendeanalys. Nu upptäcks hot och blockeras innan skadlig kod kan ta sig in via operativsystem i endpoint, mycket tack vare en av branschens snabbaste virtuella patchingar som drivs av intelligens från Trend Micro’s Zero Day Initiative.

Insiktsfull utredning och synlighet Apex One™ konsolen (för både PC och Mac) ger inte bara en överskådlig insikt kring hotet, utan ger möjligheten att lägga till kraftfulla EDR-verktyg, vilket möjliggör bland annat ’hunting and sweeping’ aktiviteter, identifiering av första kontaktytan och grundorsaker till attacken.

Allt-i-ett-agent – SaaS eller on-prem Alla ovanstående funktioner levereras i en enda agent, vilket förenklar implementeringen och möjliggör en stark koppling mellan automatisk ’detection and response’ samt undersökning av hot. Dessa funktionaliteter finns tillgängliga som SaaS sedan november 2018 och från och med idag, 18 mars 2019, som on-prem med full funktionskompatibilitet.

Apex One™ är resultatet av input Trend Micro-kunder och en stor insats från Trend Micro’s tekniska team. Det ersätter OfficeScan som länge varit Trend Micro’s stolthet när det kommer till skydd av endpointlösningar. Som OfficeScan-kund kan du nu gratis uppgradera till Apex One™ och din OfficeScan blir Apex One efter att du kört installeringen. Viktigt att lyfta är att åtkomsten till vissa funktioner till exempel ovannämnda EDR bygger på licensrättigheter, så kontakta oss så hjälper vi dig vid din uppgradering.

Läs mer på www.trendmicro.com/apexone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.